Web Analytics Made Easy - Statcounter

بزرگترین تولیدکنندگان نفت جهان پس از مداخله رییس جمهور آمریکا برای برقراری آتش بس میان آنها، برای بستن توافقی برای نجات بازارهای انرژی از فروپاشی ناشی از بحران کرونا بهم پیوستند اما توافق آنها به یک مانع غیرمنتظره برخورد کرد.

به گزارش ایسنا، کاهش بی سابقه ۱۰ درصد از تولید نفت جهان تا هفته پیش که دونالد ترامپ برای اولین بار درباره آن صحبت کرد، غیرممکن به نظر می رسید اما تا روز جمعه این توافق در آستانه نهایی شدن بود و تنها مانعی که سر راه اجرای آن قرار بود، مکزیک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مکزیک و عربستان سعودی سرگرم مذاکره برای مصالحه مورد حمایت ترامپ هستند و روسیه اعلام کرده که برنامه کاهش تولید را قطعی می داند.

به گفته نمایندگان اوپک، گروه اوپک پلاس و مکزیک روز شنبه که سومین روز متوالی مذاکرات بود، پیشرفتهایی داشتند اما هنوز معلوم نیست که آیا این گروه به توافق نهایی دست پیدا خواهد کرد یا خیر. تاکنون مکزیک حاضر به پذیرفتن سهم کاهش تولید خود نبوده و عربستان سعودی اصرار دارد که مکزیک هم باید به اندازه کشورهای دیگر این گروه در کاهش تولید سهیم باشد.

گروه اوپک پلاس برای کاهش تولید ۱۰ میلیون بشکه در روز به توافق رسیده است و نهایی شدن این توافق به موافقت مکزیک با سهمیه کاهش تولید خود بستگی دارد. اکنون که ترامپ شخصا مداخله کرده است، به نظر می رسد بعید باشد مذاکرات شکست بخورد اما وی روز جمعه در کاخ سفید اظهار کرد که مطمئن نیست که این توافق می تواند حاصل شود.

گروه اوپک پلاس ابتدا روز پنج شنبه از طریق کنفرانس ویدیویی به مذاکره پرداخت و سپس روز جمعه کنفرانس ویدیویی وزیران انرژی گروه جی ۲۰ به میزبانی عربستان سعودی برگزار شد و مذاکرات روز شنبه تا حدودی دو جانبه بود و میان عربستان سعودی و مکزیک جریان داشت.

دوام هزاران تولیدکننده نفت، میلیونها شغل و اقتصاد کشورهای وابسته به نفت به توازن میان عرضه و تقاضا در بازار جهانی بستگی دارد. چندین تولیدکننده نفت شیل آمریکا در آستانه ورشکستگی قرار دارند و روسیه دیگر جایی برای نگهداری نفت خود ندارد و عربستان سعودی با وجود هزینه اندک تولید نفت، به قیمتهای بالاتر برای تامین بودجه نیاز دارد.

دیدار گروه جی ۲۰

وزیران انرژی گروه جی ۲۰ در بیانیه ای که اواخر روز جمعه پس از پایان کنفرانسشان منتشر شد، اعلام کردند که همه اقدامات ضروری را برای حفظ تعادل میان تولیدکنندگان و مصرف کنندگان نفت به کار خواهند گرفت اما هیچ تعهدی در خصوص اقدامات ویژه برای کاهش تولید ندادند. این بیانیه پس از کشمکش دیپلماتیک دستخوش تغییر قرار گرفت و به خصوص جمله "این گروه هر آنچه در توان دارد برای تضمین مشارکت بخش انرژی در روند احیای جهانی از همه گیری کرونا بکار خواهد بست" را حذف کرد.

گروه  که شامل اوپک و متحدانش از جمله روسیه است، از سال ۲۰۱۷ تولیدشان را به شکل داوطلبانه محدود کرده است. این تولیدکنندگان ماه پیش در پی اختلاف میان عربستان سعودی  و روسیه درباره کاهش بیشتر تولید نتوانستند به توافق برسند و جنگ قیمت میان این دو کشور به راه افتاد.

در روزهای اخیر ترامپ با ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی مکالمات تلفنی داشت و دو رقیب دیرین آماده کنار گذاشتن اختلافات و بستن توافق بودند. موضع ترامپ هم این بود که مشارکت آمریکا در قالب کاهش تولید پیش از این اتفاق افتاده و تولید این کشور در واکنش به بحران جاری به تدریج کاهش پیدا خواهد کرد.

اما این مکزیک بود که سر راه این توافق سنگ اندازی کرد. روسیو ناهله، وزیر انرژی مکزیک از اصرار برای کاهش تولید به میزان ۱۰۰ هزار بشکه در روز که ۳۰۰ هزار بشکه در روز کمتر از سهم ۲۳ درصدی تعیین شده برای اعضای اوپک پلاس است، دست برنداشت.

اندرس مانوئل لوپز اوبرادور، رییس جمهور مکزیک صبح روز جمعه اعلام کرد که در تماس تلفنی با ترامپ این موضوع را حل کرده است و آمریکا قبول کرده که ۲۵۰ هزار بشکه در روز کاهش تولید را به جای مکزیک برعهده بگیرد.

ترامپ اعلام کرد که موافقت کرده است به مکزیک برای توافق با روسیه و عربستان سعودی کمک کند و کاهش تولیدی که از سوی تولیدکنندگان آمریکایی آغاز شده است، می تواند به حساب سهم مکزیک در این پیمان گذاشته شود.

رونق شیل که آمریکا را به بزرگترین تولیدکننده نفت جهان تبدیل کرده بود به سرعت از هم می پاشد. هفته گذشته تولید این کشور از رکورد حدود ۱۳ میلیون بشکه در روز به میزان ۶۰۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرد زیرا شرکتهای اکتشاف شیل در منطقه پرمیان باسین تگزاس غربی سکوهای نفتی بیشتری را غیرفعال کردند.

دن برویت، وزیر انرژی آمریکا در کنفرانس ویدیویی روز جمعه وزیران انرژی کشورهای گروه جی ۲۰ پیش بینی کرد که تولید نفت آمریکا تا پایان امسال حدود دو میلیون بشکه در روز کاهش پیدا خواهد کرد. به نظر می رسد روسیه از محاسبات غیرمعمول درباره نحوه مشارکت مکزیک راضی است و دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد که رییس جمهور روسیه توافق اوپک پلاس را کاملا قابل قبول دانسته و آن را بسیار مثبت ارزیابی کرده است.

در حالی که هیچ علامتی از پذیرش این پیشنهاد توسط عربستان سعودی وجود ندارد و خود ترامپ نتوانسته با اطمینان درباره نهایی شدن توافق صحبت کند، ضربه احتمالی برای مکزیک در مقایسه با خشمی که سعودیها باید فرو دهند، نسبتا اندک است. ریاض انتظار داشت که در دیدار گروه جی ۲۰ تولیدکنندگان خارج از گروه اوپک پلاس حداقل با پنج میلیون بشکه در روز موافقت کنند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، آنچه که مورد مکزیک را پیچیده می کند این است که این کشور آمریکای لاتین عضو اوپک پلاس است و امتیاز به این کشور نمونه خوبی برای سایر اعضا ایجاد نمی کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: توافق کاهش تولید اوپک و غیراوپک دونالد ترامپ مکزیک ویروس کرونا میلیون بشکه در روز هزار بشکه در روز عربستان سعودی گروه اوپک پلاس رییس جمهور کاهش تولید گروه جی ۲۰ روز جمعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۶۷۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساعت‌های سرنوشت‌سازی پیش روی مذاکره‌کنندگان در قاهره است

سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین گفت:‌ مذاکرات با دشمن صهیونیستی در قاهره به مراحل سرنوشت سازی رسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، «محمد الحاج موسی» در گفت‌ وگو با پایگاه «عربی ۲۱» اظهار کرد: مقاومت تمام تلاش خود را برای برداشتن موانع به منظور دستیابی به توافق برقراری آتش بس و پایان دادن به تجاوز دشمن صهیونیستی انجام داده و به این تلاش‌ها ادامه می‌دهد.

وی افزود: این توافق باید محکم و صریح و دشمن به بندها و شروطی که به منظور تأمین منافع ملت فلسطین در آن گنجانده شده است، پایبند باشد.

الحاج موسی ادامه داد: ما به دنبال یک توافق واضح و غیرقابل تفسیر هستیم، زیرا اصطلاحات مبهم ممکن است به دشمن اجازه تفسیر آن را به شکل دلخواه خود بدهد.

وی تصریح کرد: گروه‌های مقاومت در پاسخ به طرح پیشنهادی، خواستار تغییرات ریشه‌ای در آن نشدند، بلکه کلمات و اصطلاحات مبهمی در آن وجود داشت که مقاومت خواستار اصلاح آن در متن توافق نهایی شد.

سخنگوی جهاد اسلامی فلسطین اظهار کرد: ساعات سرنوشت سازی پیش رو داریم تا به جدیت اشغالگران برای دستیابی به توافق پی ببریم، زیرا در مذاکرات گذشته بارها شاهد وقت کشی، فرار و تأخیر رژیم صهیونیستی بودیم.

الحاج موسی اضافه کرد: دشمن صهیونیستی در مذاکرات گذشته گاهی مقاومت و گاهی میانجی‌ها را مانع دستیابی به توافق معرفی می‌کرد، در حالی که تنها مشکل در این مسیر، خود اشغالگران بودند و اکنون نیز مشکل اصلی خود آنها هستند.

وی افزود: در چند ساعت آینده، موضع دشمن به طور کامل مشخص می‌شود و همه خواهند دید که آیا او برای دستیابی به توافق جدی است و یا اینکه مانند گذشته وقت کشی می‌کند.

الحاج موسی بیان کرد: مقاومت خواستار تضمین‌های بین‌المللی برای اجرای توافق از سوی دشمن صهیونیستی است، ما آمریکا را فرمانده جنگ علیه نوار غزه می‌دانیم و این آمریکاست که پوشش سیاسی، نظامی و اطلاعاتی برای آن تأمین می‌کند.

سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین تصریح کرد: مقاومت با دید مثبت در مذاکرات جاری شرکت کرده و امیدوار است که به نتیجه برسد و هیچ طرفی نباید درباره مقاومت فکر دیگری کند.

به گزارش ایمنا، مذاکرات برای دستیابی به آتش بس در نوار غزه در پایتخت مصر ادامه دارد و شبکه اخباریه قاهره به نقل از یک منبع بلندپایه در هیأت امنیتی مصر که میانجیگری در روند مذاکرات رژیم اسرائیل و حماس را بر عهده دارد، افزود که دو طرف در مورد بسیاری از موارد اختلاف نظر به اجماع رسیدند.

این منبع به شبکه اخباریه قاهره گفت که پیشرفت محسوسی در مذاکرات حاصل شده است.

در همین حال یک منبع امنیتی مصر به رویترز گفت که نتایج مذاکرات این بار در قاهره با دفعات قبل متفاوت خواهد بود.

این منبع که به نام آن اشاره‌ای نشده با بیان اینکه «ما در بسیاری از موارد به توافق رسیده ایم» افزود: اما چند نکته باقی مانده است.

وی ادامه داد: این بار اوضاع بهتر به نظر می‌رسد، اما اینکه آیا به زودی توافقی حاصل می‌شود، بستگی به این دارد که اسرائیل آنچه را که برای دستیابی به آن لازم است ارائه می‌دهد یا خیر.

منبع: ایرنا

کد خبر 750711

دیگر خبرها

  • گروسی: پیشنهادهای ما برای ایران «ملموس» است
  • حماس : به فرمول یک توافق مشخص دست یافته‌ایم
  • روز نخست مذاکرات آتش بس اسرائیل و حماس پایان یافت+ جزییات
  • فیلم| اسرائیل در دو راهی آتش‌بس یا ادامه جنگ
  • صفحه نخست روزنامه های عبری زبان/ نتانیاهو در تلاش برای اخلال در مذاکرات
  • ساعت‌های سرنوشت‌سازی پیش روی مذاکره‌کنندگان در قاهره است
  • مذاکرات با دشمن صهیونیستی به مراحل سرنوشت‌ساز رسیده است
  • آخرین جزئیات از مذاکرات قاهره/ منابع صهیونیستی: مذاکرات به نتیجه نرسیده است/ منابع مصری: مذاکرات برای رسیدن به توافق ادامه دارد
  • دهمین تلاش برای صلح در غزه/ آتش بس در غزه باید ضمانت اجرایی داشته باشد
  • منابع مصری: مذاکرات آتش‌بس ادامه دارد